De transportsector is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het wegverkeer binnen de transportsector draagt hierbinnen nog eens voor 75% bij.
Ja, we voelen ons aangesproken als transportbedrijf. Deze cijfers negeren wij niet. Enzerink transport probeert haar transport zo duurzaam mogelijk te maken.

Nee, dat betekent niet dat wij elektrische vrachtwagens rond hebben rijden. Dat is simpelweg niet haalbaar. Maar de vlakken waar duurzaam transport wel haalbaar is, innoveren we of passen we onze werkwijze aan.

Enzerink doet dat onder ander door:

Zuinige voertuigen
Het wagenpark van Enzerink in relatief nieuw. De vrachtwagens worden goed onderhouden, waardoor ze efficiënt werken en iets zuiniger rijden.

Chauffeurstrainingen
Hoe rijd je zo zuinig mogelijk? Alle chauffeurs van Enzerink hebben de training ecodriving gevolgd. Daarin hebben zij geleerd hoe zaken als rijgedrag, bandenspanning, maar ook de wijze van laden, bijdraagt aan minder uitstoot.

Lading optimalisatie
Enzerink biedt groupage aan: transport, waarbij kleinere vrachten van meerdere leveranciers worden samengevoegd. Hierdoor kunnen ritten veel efficiënter plaatsvinden. Maar ook met het laden van de vrachtwagens houden we rekening met efficiëntie. Niet alleen volle vrachtwagens, maar ook gewichtverdeling. Daarvoor maken we gebruik van software die berekend wat de beste laadmethode is.

Route optimalisatie
Onze transportplanners maken gebruik van software die op basis van AI de meest gunstige routes bepaalt. Niet de meest efficiente routes van A naar B, maar ook hoe bij groupage goederen het meest milieuefficiënt vervoerd kan worden.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe Enzerink probeert het transport te verduurzamen. Bijkomend voordeel is dat de meeste aanpassingen ook leiden tot een efficiënter transport, wat ook kostenbesparingen met zich meebrengt. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu dus, maar ook voor de kosten.

Transport nodig? Enzerink regelt het!

Bij Enzerink Transport begrijpen wij dat logistiek een cruciale rol speelt in jouw bedrijf. Daarom bieden wij niet alleen transport, maar een totaaloplossing die transport en warehousing combineert. Wij regelen het graag voor je. Wat kunnen wij voor jou betekenen?